Middelbaar Laboratoriumonderwijs

Biologie en scheikunde zijn voor jou de interessantste vakken. Je hebt geen moeite met het vak rekenen of wiskunde. Practica vind je welkome afwisselingen van de theorielessen. Je bent nieuwsgierig en nauwkeurig. Kunt een goede planning maken en je daaraan houden. Je bent sociaal en communicatief sterk en kunt zelfstandig werken. Wanneer jij jezelf hierin herkent, denk dan eens na over een opleiding laboratoriumtechniek. Je werkt dan iedere dag in de wonderlijke wereld van het laboratorium.

Bekijk opleidingen

Als je werkt in een laboratorium hebben chemische stoffen en materiaal van levende organismen geen geheimen meer voor je. Je voert routinematige metingen en tests uit aan de hand van een protocol, om zo precies de samenstelling van stoffen en materialen te kunnen achterhalen. Het kan gaan om een bloedtest of de samenstelling van een medicijn. Of om een oppervlaktewatermonster. Op grond van jouw tests en metingen wordt de vraag beantwoord of bloed en urine goed zijn en of het oppervlaktewater nog wel schoon genoeg is.

Laat de uitslag van je test een belangrijke afwijking zien, dan praat je erover met je leidinggevende en beoordeel je samen welke stappen nodig zijn. Na een opleiding laboratoriumtechniek ga je werken in de gezondheidszorg of voor een chemisch of farmaceutisch bedrijf. Binnen of buiten Nederland. Uitdagingen genoeg.