Decanendag

Decanenmiddag

Decanenmiddagen in januari 2017

Noteer alvast in uw agenda!

Decanenmiddag regio Alphen aan den Rijn, Gouda, Woerden
Donderdagmiddag 19 januari vanaf 12:30 uur de jaarlijkse decanenmiddag voor decanen voor de regio Alphen aan den Rijn, Gouda, Woerden.

Programma

12.30 – 13.00 uur
Inloop 
Broodjes, fruit, koffie & thee.
13.00 – 14.00 uur
Rondleiding door Unica 
Samenwerkingsbedrijf van ID College en gespecialiseerd in gebouwgebonden techniek, zie:www.unica.nl
14.00 – 14.15 uur 
Speech ‘Wat motiveert scholieren/studenten?’ 
Speech door Landelijke Uitblinker mbo 2016 Lisanne Fons (student Handhaver Toezicht & Veiligheid Alphen aan den Rijn).
14.15 – 15.30 uur
Speeddaten
Laat je bijpraten over nieuwe opleidingen, o.a. ‘Onderwijs Assistent Verkort’ en denk mee over de toekomst bijvoorbeeld rondom de fusie met ROC Leiden. 
15.30 -16.00 uur Borrel

                                                                                                                                                                  

Terugblik op succesvolle Decanenmiddag ‘wij gaan samen’ op 3 november 2016

Ruim 50 decanen hadden zich aangemeld voor de jaarlijkse Decanenmiddag. Dit jaar was de nieuwe locatie aan de Breestraat de plek waar de Decanen verzamelden voor het middagprogramma. De eerste gezamenlijke Decanenmiddag is goed ontvangen! 
De organisatie lag in handen van Bernard Elsman (ROC Leiden), Scarlet van der Kwaak (ID College) en Annemieke Keijzer (ID College).
Het openingswoord werd gedaan door Scarlet van der Kwaak en Bernard Elsman. Op verzoek van een decaan had Bernard dit jaar weer zijn gitaar meegenomen en luisterde het plenaire gedeelte op met een muzikale noot. De decanenmiddag bestond uit een plenair gedeelte met informatieve sprekers en diverse workshops om kennis te maken met ons onderwijs.
 
Toespraken 
In een toespraak van Ricardo en Oege werden alle decanen welkom geheten op de nieuwe onderwijslocatie aan de Breestraat. Onderwerpen die verder werden gedeeld waren onder andere de overige te starten MBO Colleges en de plannen voor verbouwingen van de locatie Storm Buysingstraat en de locatie Lammenschans. Oege vertelde de decanen dat hun leerlingen in januari meer informatie kunnen verwachten over de definitieve huisvesting van alle MBO Colleges.
Annette van Krimpen (een van de kwartiermakers MBO College Gezondheidszorg) vertelde over de locatie, de faciliteiten die de locatie heeft te bieden en hoe het onderwijs is geregeld. Ze vertelde hoe gelukkig het team zich prijst dat ze dit studiejaar in het nieuwe pand zijn gestart. 
 
Janine Warmerdam (kwartiermaker en directeur onderwijs) beantwoordde vragen van de decanen over uiteenlopende zaken voor er werd gestart met de eerste workshopronde.

Workshops
Het onderwijs verzorgde in twee rondes verschillende workshops waarbij enerzijds meer informatie over de opleidingen werd gedeeld door docenten en studenten en anderzijds met activiteiten de theorie in praktijk werd gebracht. Zo was het bijvoorbeeld mogelijk om je haar te laten knippen door de kappers in opleiding of je nagels te laten lakken.

     

                                                                                                                                                                  

Donderdag 18 fabruari 2016 organiseerde ID College nog een decanendag. Nu in Zoetermeer voor de regio's Leiden, Leidschendam en Zoetermeer.  Op het programma stond de nieuwbouw Leiden, uitleg LOB, zes workshops over de diverse opleidingen ID College en een rondleiding door het vernieuwde pand in Zoetermeer.

    

De decanen kwamen rond het middaguur en werden verwelkomt met een heerlijke lunch. De hele middag was er ruimte om vragen te stellen, informatie te krijgen en gericht workshops bij te wonen.

De decanen krijgen alle informatie en antwoorden op vragen toegestuurd per mail. De decanen die niet aanwezig konden zijn kunnen ook alle informatie krijgen. Mail hiervoor naar Edwin Boer, voorlichtingscoordinator Zoetermeer: eboer@idcollege.nl.

 

    

 

Geslaagde decanendag in Gouda

Donderdag 21 januari 2016 was de decanendag ID College regio Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden in Gouda. In vier rondes gingen de decanen van toeleverende scholen in gesprek met diverse voorlichters ID College over de nieuwe kwalificatiedossiers. Daarna kregen ze een rondleiding bij o.a. de nieuwe vleugel Bakkerij & Horeca en Techniek. Als laatste kregen de decanen informatie over de arbeidsmarkt regio Rijn Gouwe vanuit het regionaal platform. Studenten van het promoteam hielpen bij deze dag. De decanen gingen in gesprek met de voorlichters en met elkaar, stelden vragen en genoten van de door de tweedejaars bakkersstudenten gemaakte gebakjes. Deze opleiding is de nr. 1 van Nederland. Met een tas vol informatie gingen ze tevreden naar huis.