"Docenten en leerlingen kennen elkaar echt!"

Elisa (18) volgt de tweejarige BOL-opleiding ‘Allround kapper’ op ID College in Leiden. “Het leukste aan de kappersopleiding vind ik onze gemotiveerde klas en het persoonlijke contact met docenten. We zijn geen nummer, maar kennen elkaar echt!”

Nu loopt Elisa twee dagen per weken stage bij een kapsalon. Ze mag al verven en op een lengte knippen. Over een half jaar is Elisa klaar en kan ze volledig meedraaien in de salon. Maar ze wil eerst een vervolgopleiding bedrijfsleider of manager volgen. “Dan kan ik behalve in een kapsalon bijvoorbeeld ook voor tv, een fotograaf of andere bedrijven werken. Het is sowieso goed om een extra diploma op zak te hebben,” vertelt Elisa.

Persoonlijk contact

Op ID College kennen de docenten en leerlingen elkaar goed. “Ik zit in een klas met 22 leerlingen en we krijgen les van zo’n 7 docenten. Omdat we met een kleine en gemotiveerde groep zijn, kennen de docenten ons persoonlijk. Dat is leuk!”

Een SLB’er staat altijd voor je klaar

Iedereen op ID College heeft een SLB’er. “Dat is een studieloopbaanbegeleider bij wie je terecht kunt met vragen en/of problemen. Elk studiejaar worden er sowieso een paar momenten ingepland om bij te kletsen, maar tussendoor kan ik ook altijd bij mijn SLB’er terecht met vragen over stages, huiswerk of als ik de lesstof niet helemaal begrijp.”

Intakegesprek

Als je je inschrijft bij ID College, krijg je eerst een intakegesprek voor je met de opleiding begint. “Hierin willen de docenten jou beter leren kennen. Je vertelt over je thuissituatie, je motivatie voor de opleiding en school en over wat je er later mee wilt doen. Wat heel handig is, is dat je in dit gesprek je eigen vragen ook gemakkelijk nog even kunt stellen!”

Gezellige Open Dag

“De Open Dagen bij ID College zijn goed georganiseerd én heel gezellig en handig om te bezoeken. Op internet kun je natuurlijk veel informatie vinden, maar je kunt de sfeer van een school pas echt proeven als je ernaartoe gaat. En van wie kun je beter horen hoe de studie is dan van studenten en docenten?”

Meld je aan voor een voorlichting

Wist je dat je Elisa en andere studenten van ROC Leiden en ID College ook kunt volgen via Snapchat? Voeg mbostudent toe en kom alles te weten over onze school en opleidingen!