Studenten verdienen geld met plastic wegwerpflesjes

Bootcamp Startup15 november 2016

Studenten van HAVO tot universiteit bedenken een nieuw product met plastic waterflesjes. Een leuk idee is niet voldoende, je moet er ook je business van kunnen maken tijdens de Startup Bootcamp, die deze week in Leiden plaatsvindt. Vrijdag presenteren de 45 studenten welk product hun startup-bedrijf maakt van wegwerpflessen.

De Startup Bootcamp is een unieke Leidse samenwerking tussen onderwijs en ondernemerswereld. Universiteit, HBO, MBO en middelbare school hebben de handen ineengeslagen om in samenwerking met de Leidse ondernemerswereld, HUBspot, Area071 en Ondernemershuis Katwijk, een uniek startupprogramma aan te bieden aan leerlingen van ID College en het Andreascollege.

Gisteren hebben de studenten een prototype gemaakt en een een pitch gehouden. Producten die hier oa van zijn gemaakt zijn lichtdoorlatende duurzame dakpannen. Een plastic waterrugzak voor derde wereld landen met ingebouwd filtersysteem. Low budget plastic flessen kerstboom en een reddingsvest van flessen. 
Vandaag kregen ze de theoretische uitleg over hoe je van je product een business kunt maken. De startUp is de zoektocht naar een businessmodel. We gebruiken business canvas model.

Programmaleider van de week is Mark Eckhart, hoofddocent Entrepreneurship aan de Hogeschool, “Wij willen hierbij diverse onderwijstrends laten samenkomen. De toekomst van het (startup)onderwijs ligt in multidisciplinaire challenges. Ga met een groep studenten en leerlingen uit alle onderwijslagen en diverse specialismes aan de slag met een uitdagende opdracht en probeer daar in kort tijdsbestek (als een pressurecooker) een oplossing voor te vinden. Ondernemen kan ook fun zijn!”, aldus een enthousiaste Eckhart.

« Terug

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Méér dan mbo
Vanaf 1 september gaan ID College en ROC Leiden samen verder als mboRijnland.
Ga naar www.mborijnland.nl