Lisanne Fons van ID College wint titel Landelijke Uitblinker mbo 2016

Lisanne Fons Uitblinker 2016.jpg25 november 2016

Lisanne Fons van ID College heeft de titel Landelijke Uitblinker mbo 2016 gewonnen. Minister Jet Bussemaker van OCW, Ton Heerts van de MBO Raad en SBB en Michaël van Straalen van MKB-Nederland en SBB maakten dit op 24 november bekend tijdens het Uitblinkersgala 2016. Daarmee is zij komend jaar landelijk boegbeeld voor het mbo. “Als mensen tegen mij zeggen dat ik iets niet kan, wil ik het juist doen. Ik ben zo blij dat het is gelukt”, aldus een trotse Lisanne.

In totaal hebben 42 mbo-studenten dit jaar meegedaan aan de verkiezing van de Landelijke Uitblinker van Dit is mbo. Mbo-scholen uit het hele land nomineerden hiervoor een student, die zich met een bijzondere prestatie heeft weten te onderscheiden tijdens zijn stage of opleiding. Op het Uitblinkersgala werd Lisanne gekroond tot de winnaar van de Uitblinkersverkiezing. De Zoetermeerse student Handhaver toezicht & veiligheid regelde zelf haar stage bij Politie Scheveningen en wil na het ID College naar de politieacademie om motoragent te worden. En ze weet zeker dat ze haar droom gaat waarmaken: ‘Geef nooit op wat je denkt dat je kan doen!’ 

Samen sterker mbo
ROC Leiden en ID College werken nauw met elkaar samen en fuseren uiterlijk in 2018. Met docenten en medewerkers en in nauwe afstemming met het werkveld werken zij aan inspirerend mbo-onderwijs. De student staat hierbij centraal, persoonlijke aandacht en contact staan voorop. Ook de Uitblinker van ROC Leiden, Veerle Sloof, eindigde in de top tien van landelijke Uitblinker 2016. 

Dit is mbo
Het Uitblinkersgala is onderdeel van Dit is mbo en wordt georganiseerd door de MBO Raad en SBB. Met de campagne Dit is mbo maken studenten, docenten en medewerkers uit de mbo-sector duidelijk wat het mbo is en hoe belangrijk beroepsonderwijs en vakmanschap zijn voor onze samenleving.

« Terug

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Méér dan mbo
Vanaf 1 september gaan ID College en ROC Leiden samen verder als mboRijnland.
Meer informatie