Jongeren vinden passende baan met School@Work

School Work Alphen aan den Rijn - groepsfoto_web.jpgdinsdag 03 oktober 2017 16:38

In Nederland zijn er jongeren die geen werk of toegang (meer) hebben tot scholing. Dit studiejaar zijn bij het Werkbedrijf en mboRijnland in Alphen aan den Rijn zo’n 14 jongeren van de Internationale Schakelklas bij School@Work gestart met een opleiding, op weg naar een passende baan. Wethouder Ed de Leest (Beroepsonderwijs) trapte de start van deze bijzondere opleiding maandag 2 oktober feestelijk af.

Volgens Otto Jelsma, bestuursvoorzitter van mboRijnland, staan de jongeren ‘op een knooppunt in hun leven. Nu kunnen ze werkervaring en vaardigheden opdoen om straks een passende baan te krijgen.’ Jelsma vindt het project een mooi voorbeeld van wat je samen kunt bereiken als je de handen ineen slaat. Wethouder Ed de Leest vult aan: ‘Dit mooie project is in zeer korte tijd neergezet. Daar ben ik trots op. Samen zorgen we ervoor dat School@Work een succes wordt.’ Kwartiermaker Nadja Renkema Holstein van het Werkbedrijf benadrukt dat het vormen van een netwerk van partners belangrijk is. ‘Onderwijs en het werkbedrijf kunnen samen met ondernemers het verschil maken. Samen kom je verder!’

School@Work

De jongeren die bij School@Work een opleiding volgen hebben vaak een arbeidsbeperking, geen startkwalificatie of worstelen met zichzelf of met problemen uit het verleden. Ze lopen sterk het risico om na hun 23e in een uitkering te belanden. De opleidingen die de jongeren volgen, bereiden  hen voor op leren in het beroepsonderwijs en/of het verkrijgen van een arbeidsplek. Met het starten bij School@Work bouwen deze jongeren weer aan hun toekomst. Op weg naar (start)kwalificaties en werk. School@Work is eerder dit jaar al gestart in Gouda.

Nieuwe naam: mboRijnland

ID College en ROC Leiden zijn gefuseerd en hebben een nieuwe naam: mboRijnland. Studenten leren bij mboRijnland een vak waar de samenleving echt iets aan heeft. mboRijnland heeft scholen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Bij mboRijnland staat vakmanschap, verbinding en vertrouwen centraal.

« Terug

Méér dan mbo
Vanaf 1 september gaan ID College en ROC Leiden samen verder als mboRijnland.
Ga naar www.mborijnland.nl