Succesvolle eerste decanenmiddag mboRijnland

decanendag 5 okt 17.jpgdinsdag 10 oktober 2017 17:34

Donderdagmiddag 5 oktober was de eerste decanenbijeenkomst bij mboRijnland op het Bétaplein (Lammenschans) in Leiden. De opkomst van decanen uit de hele regio was groot. Zo’n 6o decanen waren aanwezig. Otto Jelsma, voorzitter College van Bestuur, opende het plenaire gedeelte. Jessie Bos, mbo-uitblinker 2017 reikte aan Otto Jelsma haar eerste exemplaar van haar tweede boekje uit. De decanen volgden in de middag workshops van VAVO, Entreeopleidingen, Dienstverlening, Economie, Gezondheidszorg, Techniek & ICT en Welzijn.

mboRijnland
Otto begon zijn speech hoe trots hij is dat we als één instelling nu dit schooljaar zijn gestart. En waar we voor staan in het Rijnlands denken: vakmanschap, vertrouwen en verbinding. Daarbij behouden we de kleinschaligheid door kleine onderwijsteams en eigen vleugels in de gebouwen. Alma Feenstra, directeur Marketing & Communicatie onthulde de betekenis van het mboRijnland logo in samenhang met het Rijnlands denken en ons motto méér dan mbo. Bastiaan Hilferink, marketeer van de dienst Marketing & Communicatie, lichtte de wet op toelatingsrecht toe. Tot slot Jessie Bos, student onderwijsassistent, vertelde niet alleen over haar eigen boekjes maar ook over haar nominatie en spannende strijd naar de landelijke mbo verkiezing volgende maand!

Workshops
De decanen gingen in de middag in groepen uiteen om zich meer te verdiepen in de diverse MBO Colleges. In twee rondes konden ze kiezen uit acht workshops geleid door voorlichters met studenten. Verschillende vraagstukken kwamen aan de orde: Wat is er nieuw? Hoe groot is de kans op werk? Hoe ervaart een student de opleiding?

Netwerken
Als afsluiting kwamen de decanen weer op de marktplaats van het Bétaplein bij elkaar om af te sluiten met een drankje en een hapje. Zo konden ze met voorlichters en andere personeelsleden van mboRijnland van gedachten wisselen en uiteraard ook met elkaar.
De hele middag stonden er studenten facilitair klaar om de decanen te ontvangen, rond te leiden en te voorzien van een drankje en hapje. De eerste decanenmiddag van mboRijnland was een succes! Enkele decanen speculeerden al bij Gijs Vlieland in de workshop Dienstverlening: Gijs, volgend jaar ben jij zeker de gastheer in het vernieuwde pand aan de Storm Buysingstraat?!

« Terug

Méér dan mbo
Vanaf 1 september gaan ID College en ROC Leiden samen verder als mboRijnland.
Ga naar www.mborijnland.nl