Over deze locatie

Terug naar het overzicht

Leiden - Breestraat

  Leiden - Breestraat
Leiden - Breestraat
Breestraat 46-48
2311 CS LEIDEN

Over de locatie

  • ID College in Leiden: 2150 studenten verspreid over 3 verschillende locaties
  • Studentenstad met ook Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden
  • Evenementen: Leidens Ontzet, Leidse Lakenfeesten, Culinair festival en nog veel meer.

Als je in 2016 in Leiden begint met een opleiding in de sector Gezondheidszorg dan krijg je les in de locatie aan de Breestraat.

Neem alvast een kijkje met de virtuele rondleiding door het nieuwe gebouw:

Routebeschrijving

Looproute

Vanaf Leiden Centraal station (ca. 10 minuten).
Loop via de stadsuitgang van het station rechtdoor de Stationsweg in en neem het trottoir aan de rechterzijde. De Stationsweg gaat na de brug over in de Steenstraat. Steek aan het einde van de Steenstraat de Blauwpoortsburg over (rechterzijde van de brug aanhouden). Direct na de brug rechtsaf de Prinsessekade op, welke over gaat in Kort Rapenburg.

Na 120 meter bij de kruising (Rapenburg-Breestraat-Noordeinde) linksaf slaan, de Breestraat in. Na ca. 150 meter is de ingang van ID College Breestraat aan de linkerkant van de straat.

Openbaar vervoer

Vanaf Leiden Centraal station gaan meerdere bussen naar de Breestraat. Vanaf de bushalte Breestraat is het 2 minuten lopen naar ID College.
 

Autoroute
 

Vanaf Den Haag/Wassenaar via de A44

Vanaf de A44 de afslag 8, Leiden nemen. Bij het verkeerslicht rechtsaf (N206, Plesmanlaan). (b) Deze weg volgen tot na het spoorwegviaduct. Rechts aanhouden en rechtdoor de Morssingel in. Vervolg de weg met de bocht mee naar links (Morsweg). Na de spoorwegovergang de bocht naar links volgen. Bij verkeerslichten linksaf en de spoorwegovergang over. Daarna vrijwel direct naar rechts het parkeerterrein Haagweg inrijden. (Hier kunt een dagkaart kopen en met de gratis pendelbus naar uw bestemming in de binnenstad van Leiden). 

Vanaf Amsterdam via de A44
Vanaf de A44 afslag 8, Leiden. Bij het verkeerslicht gaat u rechtsaf de snelweg onderdoor (N206, Plesmanlaan); voor vervolg, zie boven na punt (b). 

Vanaf Rotterdam/Den Haag via de A4
(c) Vanaf de A4 de afslag 7, Zoeterwoude-Dorp en de borden richting Leiden (N206, Europaweg) volgen. Bij het verkeersplein, na de brug over de Vliet, de borden richting Leiden Centrum (Lammenschansweg) volgen. Na het spoorwegviaduct bij het tweede verkeerslicht (15 meter na eerste verkeerslicht) vóór de bocht linksaf (Jan van Houtkade). Bij de kruising op de brug linksaf en direct weer rechtsaf langs het water (Witte singel). De Witte singel helemaal uitrijden tot einde. Bij T-splitsing met het Noordeindeplein linksaf en vóór spoorwegovergang linksaf het parkeerterrein Haagweg inslaan. (Hier kunt u een dagkaart kopen en met de gratis pendelbus naar uw bestemming in de binnenstad van Leiden).

Vanaf Amsterdam via de A4
Zie boven na punt (c). 

Vanaf Utrecht via de A12 en N11
Aan het eind van de N11 linksaf de A4 op. Rechts voorsorteren en de eerst volgende afslag nemen (nummer 7, Zoeterwoude-Dorp). De borden richting Leiden (N206, Europaweg) volgen; voor vervolg, zie boven na punt (c).