Alle studie-informatie op een rij

Bij het maken van een keuze voor een opleiding komt er veel informatie op je af. Om ervoor te zorgen dat je al deze informatie duidelijk en snel kunt vinden, hebben we een studie A tot Z voor je gemaakt. Hieronder vind je alle informatie op alfabetische volgorde terug.

Alle studie-informatie op een rij

Chatspreekuur maatschappelijk werk

Laatst gewijzigd op: 06-03-15

Op bijna alle locaties van ID College werken medewerkers van de organisatie Kwadraad. Zij voeren het schoolmaatschappelijk werk uit binnen ID College. De schoolmaatschappelijk werker richt zich op studenten met sociaal-emotionele problemen, vooral wanneer de student belemmerd wordt in het volgen van onderwijs. Schoolmaatschappelijk werk wordt gecoördineerd door het Onderwijs Servicecentrum. Via internet geven zij studenten de mogelijkheid om tijdens een chatspreekuur contact met hen opnemen voor online hulpverlening.

Chatbegeleiding
Tijdens een chat heb je direct online contact met een hulpverlener en kun je jouw probleem voorleggen. De hulpverlener zal samen met jou de vraag onderzoeken en het gespreksdoel vaststellen. Daarna zal hij/zij jou helpen mee te denken over oplossingen of oplossingsrichtingen.

Als je op onderstaande link klikt, kom je rechtstreeks bij de chatbutton

Kwadraad Hulp Online chatspreekuren

Méér dan mbo
Vanaf 1 september gaan ID College en ROC Leiden samen verder als mboRijnland.
Meer informatie