Alle studie-informatie op een rij

Bij het maken van een keuze voor een opleiding komt er veel informatie op je af. Om ervoor te zorgen dat je al deze informatie duidelijk en snel kunt vinden, hebben we een studie A tot Z voor je gemaakt. Hieronder vind je alle informatie op alfabetische volgorde terug.

Alle studie-informatie op een rij

Digitaal doorstroomformulier

Laatst gewijzigd op: 19-05-17

Indien je vanuit het vmbo komt of overstapt vanuit een andere mbo-opleiding (zonder diploma), vragen wij je om een digitaal doorstroomformulier in te vullen. In dit formulier komen een aantal vragen aan bod die betrekking hebben op jouw vorige opleiding.Je mentor is ook betrokken bij het invullen van dit formulier.

We hebben het formulier nodig om jou een zo goed mogelijk studieadvies te kunnen geven. Afhankelijk van jouw vmbo-school wordt gebruik gemaakt van het digitaal doorstroomformulier van Intergrip of Voroc. Als je overstapt vanuit een andere mbo-opleiding (zonder diploma) moet je het doorstroomformulier op www.digitaaldoorstroomdossier.nl invullen.

Diploma gehaald

Laatst gewijzigd op: 24-12-15

Hier vind je een brochure met daarin alle voor- en nadelen op een rijtje, verhalen van medestudenten en handige telefoonnummers om hulp en advies te krijgen. Ook links naar handige sites.

Handige sites zijn:
www.kansopwerk.nl: hoeveel kans op werk heb je met jouw opleiding
www.ikkan.nl: vertaal je talenten naar beroepen
www.roc.nl: welke opleidingen zijn er en waar worden ze gegeven (ook hbo-opleidingen)
www.werksite.nl: doe de beroepskeuzetest
www.carrieretijger.nl: voor studeren op het hbo met handige beroepskeuzetest
www.ikgawerken.nl: info en tips over solliciteren en arbeidsvoorwaarden, speciaal voor mbo’ers
www.leerverder.nl: handige informatie over doorstroomroutes

Dit is mbo

Laatst gewijzigd op: 24-12-15

Zo’n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een mbo-diploma behaald. Dagelijks werken 56.000 professionals met veel enthousiasme om de ruim 530.000 studenten op te leiden naar één van de 700 vakken en beroepen in de sectoren economie, groen, techniek en zorg en welzijn. Hiermee is het mbo de hofleverancier van onze arbeidsmarkt.

Onder de noemer Dit is mbo maken studenten, docenten en medewerkers uit de mbo-sector duidelijk wat het mbo is en hoe belangrijk beroepsonderwijs en vakmanschap zijn voor onze samenleving.

De MBO Raad (brancheorganisatie van alle bekostigde mbo-instellingen) organiseert ‘Dit is mbo’ samen met de Stichting Branchepromotie Beroepsonderwijs Nederland (BBN), MBO 15 en SBB. Daarnaast wordt er samengewerkt met De Week van het Ambacht , Skills Netherlands, Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL) en de Slinger Jongeren.

Contact
Heb je vragen over Dit is mbo?
Stuur een mail naar info@ditismbo.nl.

Dyslexie of dyscalculie

Laatst gewijzigd op: 11-07-14

Heb je een verklaring waarin officieel is vastgesteld dat je dyslexie of dyscalculie hebt? Dan kun je dat doorgeven bij aanmelding. Voor overige vragen over dyslexie en dyscalculie kun je contact opnemen met het Servicepunt Passend Onderwijs op de locatie waar je de opleiding volgt of wilt volgen. 

Méér dan mbo
Vanaf 1 september gaan ID College en ROC Leiden samen verder als mboRijnland.
Meer informatie