Alle studie-informatie op een rij

Bij het maken van een keuze voor een opleiding komt er veel informatie op je af. Om ervoor te zorgen dat je al deze informatie duidelijk en snel kunt vinden, hebben we een studie A tot Z voor je gemaakt. Hieronder vind je alle informatie op alfabetische volgorde terug.

Alle studie-informatie op een rij

Idays

Laatst gewijzigd op: 17-03-16

Welke opleiding past bij jouw toekomstige beroep? 

Kom voor meer info naar de iday (voorlichtingsmiddag) op de eerste maandag van de maand van 16.00 tot 17.00 uur!

Ben je je aan het oriënteren op jouw toekomstige beroep en wil je meer weten over welke opleiding je daarvoor nodig hebt, kom dan naar de iday! Alle vestigingen zijn open. Neem je paspoort of identiteitskaart mee en schrijf je direct in! Ook als je vragen hebt over een opleiding, kun je tijdens de iday langskomen. Er zijn docenten en studenten aanwezig die je alles over jouw opleiding kunnen vertellen. Of je kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.

Lees Meer...

Informatie ouders en verzorgers

Laatst gewijzigd op: 13-10-14

Uw kind naar het mbo:
Kies voor ontwikkeling, kies voor Flex-ID

Wegwijs in het mbo
Welke mbo-opleiding kiest uw kind? Hoe kunt u uw zoon of dochter daarbij zo goed mogelijk helpen? We maken u graag wegwijs in het mbo. Samen met u zorgen we ervoor dat uw kind op de juiste plek terechtkomt.

Flex-ID: persoonlijke ontwikkeling en begeleiding
Welk vak wil uw kind leren? Waar gaat zijn of haar hart naar uit? Wij helpen uw kind bij het realiseren van eigen doelen. Dat doen we met onze bijzondere manier van leren, die gericht is op de persoonlijke mogelijkheden van uw kind.

De letters ID in onze naam staan voor individualiteit en identiteit. Bij ons leert uw zoon of dochter niet alleen een vak. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling en ‘je weg in de maatschappij vinden’ minstens zo belangrijk.

Lees meer...

Intergrip

Dit is een ander woord voor "Digitaal doorstroomformulier"

Laatst gewijzigd op: 19-05-17

Indien je vanuit het vmbo komt of overstapt vanuit een andere mbo-opleiding (zonder diploma), vragen wij je om een digitaal doorstroomformulier in te vullen. In dit formulier komen een aantal vragen aan bod die betrekking hebben op jouw vorige opleiding.Je mentor is ook betrokken bij het invullen van dit formulier.

We hebben het formulier nodig om jou een zo goed mogelijk studieadvies te kunnen geven. Afhankelijk van jouw vmbo-school wordt gebruik gemaakt van het digitaal doorstroomformulier van Intergrip of Voroc. Als je overstapt vanuit een andere mbo-opleiding (zonder diploma) moet je het doorstroomformulier op www.digitaaldoorstroomdossier.nl invullen.

Internationalisering / internationale beroepspraktijkvorming

Laatst gewijzigd op: 06-07-15

Kies voor een ervaring in het buitenland

Bij ID College vinden we het belangrijk dat jij je breed ontwikkelt. Daarom stimuleren we je internationale ervaringen op te doen: je krijgt kennis van andere culturen en gewoontes, leert vreemde talen, gaat probleemoplossend te werk en ontwikkelt je burgerschapscompetenties. Zo heb je later nog meer kans op de arbeidsmarkt. Om dit mogelijk te maken, hebben wij goede contacten met onderwijsinstellingen, bedrijven en instellingen in het buitenland. Grijp daarom je kans en kies voor een internationale beroepspraktijkvorming (stage).

Lees meer...

Méér dan mbo
Vanaf 1 september gaan ID College en ROC Leiden samen verder als mboRijnland.
Meer informatie