Alle studie-informatie op een rij

Bij het maken van een keuze voor een opleiding komt er veel informatie op je af. Om ervoor te zorgen dat je al deze informatie duidelijk en snel kunt vinden, hebben we een studie A tot Z voor je gemaakt. Hieronder vind je alle informatie op alfabetische volgorde terug.

Alle studie-informatie op een rij

Onderwijs Servicecentrum (OSC)

Laatst gewijzigd op: 01-07-14

De Studieloopbaanbegeleider (SLB-er) of mentor is de eerste begeleider tijdens je studie. Meestal is deze begeleiding voldoende, maar het is mogelijk dat je extra of andere begeleiding nodig hebt. Het kan zijn dat je binnen de opleiding tegen problemen aanloopt. Je wilt veranderen van opleiding. Of er gebeuren dingen in je persoonlijke leven waardoor studeren lastig gaat. Je kunt dan terecht bij de mensen van het Onderwijs Servicecentrum. Zij gaan samen met jou zoeken naar een passende oplossing voor je probleem.

Lees meer...

Onderwijsmodel / Flex ID

Laatst gewijzigd op: 04-06-14

Bij het ID College is verankering in de regio één van de speerpunten.
Dat in dit kader de samenwerking met het bedrijfsleven voorop staat, spreekt voor zich. De combinatie van leren op school en ervaring opdoen in het bedrijfsleven is van wezenlijk belang voor een beroepspleiding. Daarnaast proberen we onderwijs en bedrijfsleven steeds beter op elkaar aan te laten sluiten. U heeft er als bedrijf uiteraard belang bij invloed te kunnen uitoefenen op de inhoud van onze opleidingen, zodat u verzekerd bent van kwalitatief goed opgeleid personeel voor de toekomst.

Meer structuur in nieuwe onderwijs ID College
Als bedrijf wilt u dat elke medewerker met de juiste bagage uw bedrijf betreedt. Dus met voldoende vakkennis, beroepsvaardigheden en de juiste klantgerichte houding. Om onze studenten goed voor te bereiden op het werken in de praktijk, heeft ID College Flex-ID ontwikkeld, een nieuwe manier van leren en ontwikkelen.

Flex-ID gaat uit van de drijfveren van onze studenten: hun dromen, hun ambities. Waar gaat hun hart naar uit? Met welk vak hebben ze iets? Met dit nieuwe onderwijsmodel helpen wij studenten bij het halen van hun doelen. Wij zorgen ervoor dat zij een weg kunnen vinden die helemaal past bij hun passies en drijfveren. Op onze school leggen we de basis voor hun ontwikkeling. Bij u kunnen ze hun kennis en vaardigheden meteen goed in de praktijk brengen.

Lees meer...

Onderwijsovereenkomst (OOK)

Laatst gewijzigd op: 01-07-15

Iedere mbo-student tekent aan het begin van zijn opleiding een onderwijsovereenkomst (OOK). Dit is een persóónlijk contract tussen jou en ID College waarin o.a. informatie over de opleiding, locatie en wederzijdse verplichtingen staan.

Download hieronder voorbeelden van de onderwijsovereenkomst (OOK):

Open dagen

Dit is een ander woord voor "Idays"

Laatst gewijzigd op: 17-03-16

Welke opleiding past bij jouw toekomstige beroep? 

Kom voor meer info naar de iday (voorlichtingsmiddag) op de eerste maandag van de maand van 16.00 tot 17.00 uur!

Ben je je aan het oriënteren op jouw toekomstige beroep en wil je meer weten over welke opleiding je daarvoor nodig hebt, kom dan naar de iday! Alle vestigingen zijn open. Neem je paspoort of identiteitskaart mee en schrijf je direct in! Ook als je vragen hebt over een opleiding, kun je tijdens de iday langskomen. Er zijn docenten en studenten aanwezig die je alles over jouw opleiding kunnen vertellen. Of je kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.

Lees Meer...

Ouders

Dit is een ander woord voor "Informatie ouders en verzorgers"

Laatst gewijzigd op: 13-10-14

Uw kind naar het mbo:
Kies voor ontwikkeling, kies voor Flex-ID

Wegwijs in het mbo
Welke mbo-opleiding kiest uw kind? Hoe kunt u uw zoon of dochter daarbij zo goed mogelijk helpen? We maken u graag wegwijs in het mbo. Samen met u zorgen we ervoor dat uw kind op de juiste plek terechtkomt.

Flex-ID: persoonlijke ontwikkeling en begeleiding
Welk vak wil uw kind leren? Waar gaat zijn of haar hart naar uit? Wij helpen uw kind bij het realiseren van eigen doelen. Dat doen we met onze bijzondere manier van leren, die gericht is op de persoonlijke mogelijkheden van uw kind.

De letters ID in onze naam staan voor individualiteit en identiteit. Bij ons leert uw zoon of dochter niet alleen een vak. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling en ‘je weg in de maatschappij vinden’ minstens zo belangrijk.

Lees meer...

Méér dan mbo
Vanaf 1 september gaan ID College en ROC Leiden samen verder als mboRijnland.
Meer informatie