Alle studie-informatie op een rij

Bij het maken van een keuze voor een opleiding komt er veel informatie op je af. Om ervoor te zorgen dat je al deze informatie duidelijk en snel kunt vinden, hebben we een studie A tot Z voor je gemaakt. Hieronder vind je alle informatie op alfabetische volgorde terug.

Alle studie-informatie op een rij

Passend onderwijs

Laatst gewijzigd op: 25-06-14

Passend Onderwijs

Je hebt gekozen voor een leuke opleiding en hebt veel zin om te beginnen. Tegelijkertijd kamp je met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking.
Goed nieuws: dit hoeft geen belemmering te zijn om je diploma te halen! Belangrijk is wel dat je een goede start maakt. Daarom horen we graag bij je aanmelding of tijdens het intakegesprek welke knelpunten je ervaart. Ook is het goed om te weten welke begeleiding je vorige school bood en wat je van ons verlangt.
Bij ID College bieden we namelijk iedereen die dat nodig heeft de best passende onderwijsplek. De enige voorwaarde is dat deze begeleiding geen onevenredige belasting voor de school vormt.

Lees meer...

Praktijkovereenkomst

Laatst gewijzigd op: 27-08-15

In het mbo is de onderwijsinstelling eindverantwoordelijk voor het hele onderwijsproces, inclusief de bpv. De onderwijsinstelling sluit een praktijkovereenkomst (pok) met de student en het leerbedrijf. Deze praktijkovereenkomst is bindend en bevat o.a. afspraken over de inhoud van de bpv, de begeleiding en de beoordeling.

Lees meer over onze praktijkovereenkomst.

Méér dan mbo
Vanaf 1 september gaan ID College en ROC Leiden samen verder als mboRijnland.
Ga naar www.mborijnland.nl