Vertrouwenspersoon

… discriminatie

Hoor jij opmerkingen als ’ga terug naar je eigen land’, ’homo’s horen hier niet thuis’ of ’je kleur staat me niet aan’? Dan heb je te maken met discriminatie. Discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen op basis van afkomst, geslacht of seksuele voorkeur of religie/geloof. Je wilt er wel tegenin gaan, maar je hebt het gevoel dat je alleen staat.

… pesten

Maken anderen steeds opmerkingen over je uiterlijk? Word je uitgelachen om je hobby? Ben je de zondebok van de klas? Word je steeds buitengesloten? Krijg je ongewenste mailtjes , sms-jes of opmerkingen via social media? Dan heb je te maken met pesten. Pesten is heel erg. Je voelt je diep gekwetst en heel alleen.

Neem contact op met de vertrouwenspersoon!

Onze twee vertrouwenspersonen zullen naar je luisteren en helpen zoeken naar mogelijke oplossingen. Je hoeft nergens bang voor te zijn. Een vertrouwenspersoon bespreekt wat jij vertelt alleen met iemand anders als jij daar goedkeuring voor geeft. Ook ondernemen zij alleen stappen als jij het daarmee eens bent. Kortom: ze hebben geheimhoudingsplicht. Aarzel niet om hen te bellen, te mailen of een sms te sturen. Ze zijn er speciaal voor jou!

Lees ook de folder over vertrouwenspersonen.

Méér dan mbo
Vanaf 1 september gaan ID College en ROC Leiden samen verder als mboRijnland.
Meer informatie