ID College en ROC Leiden gaan samen

ID College en ROC Leiden gaan samen verder als één school. Wij fuseren uiterlijk in 2018. Alle opleidingen die nu worden aangeboden bij ID College en ROC Leiden kan je straks volgen bij deze nieuwe onderwijsinstelling. Wij geven kleinschalig georganiseerd onderwijs in de vorm van mbo-colleges.

Je hoeft nu dus niet meer te kiezen tussen ID College of ROC Leiden. Bij ons vind je bijna alle opleidingsrichtingen in het mbo. Van techniek tot welzijn, en van gezondheidszorg tot media en vormgeving. Onderwijs waarin jij een beroep leert en jezelf persoonlijk ontwikkelt. Samen zijn we een school waar studenten graag studeren. Ze halen het beste uit zichzelf. En dat kun jij straks ook.

Dichtbij en goede sfeer

Voor je opleiding hoef je nooit ver te reizen. ID College en ROC Leiden hebben locaties in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Je vindt dus altijd een opleiding bij jou in de buurt. Het zijn allemaal scholen met moderne faciliteiten, zoals wifi, beamers en digiborden en een uitgebreide kantine. Onze studenten zeggen dat de sfeer bij ons goed is. Bij ons zit jij straks echt op je plek.

Alle opleidingen op de website

Op deze website vind je nu al alle opleidingen van ID College en ROC Leiden bij elkaar. Voor sommige opleidingen kan je kiezen of je je wilt aanmelden bij ID College of ROC Leiden. Dit hangt af van de stad waar je de opleiding wilt gaan volgen.

Veelgestelde vragen

Kunnen studenten zich gewoon aanmelden voor een opleiding bij ROC Leiden en ID College?

Ja, voor alle opleidingen die in de brochure en op de website staan kunnen studenten zich aanmelden. Studenten die een opleiding beginnen bij ID College of ROC Leiden zijn gegarandeerd van een goede opleiding die zij af kunnen maken. Start de student de opleiding in Leiden, dan kan hij de opleiding ook afronden op een locatie in Leiden.

Andere vragen

Kunnen studenten een opleiding ook afmaken bij ROC Leiden/ID College?

Studenten die een opleiding beginnen bij ID College of ROC Leiden zijn gegarandeerd van een goede opleiding, die zij af kunnen maken. Het kan zijn dat een student een opleiding start bij ROC Leiden of ID College en deze afrondt als beide ROC’s gefuseerd zijn. We doen ons best deze overgang zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen. Het diploma dat een student behaalt voldoet hoe dan ook aan alle eisen. De intake, begeleidingsstructuur, studieloopbaanbegeleiding en examinering worden voor het studiejaar 2017-2018 geïntegreerd en geharmoniseerd met de bewezen structuur van ID College.

Andere vragen

Heeft de samenwerking van ROC Leiden en ID College invloed op het diploma van een student?

Een diploma dat de student bij ROC Leiden of ID College behaalt is een volwaardig mbo-diploma dat voldoet aan de kwaliteitseisen die aan een mbo-opleiding worden gesteld.

Andere vragen

Waar krijgt de student les als hij zich aanmeldt voor een opleiding bij ROC Leiden?

In Leiden. Het grootste deel van de studenten van ROC Leiden studeert op de locaties Lammenschans en Centraal Station. In augustus 2018 gaat ROC Leiden de locatie Centraal Station verlaten. Voor de studenten die hier studeren zoeken we (uiterlijk in 2018) een andere passende locatie in Leiden. Locatie Lammenschans blijft een onderwijslocatie. We gaan dit gebouw verbouwen zodat het beter geschikt is voor modern middelbaar beroepsonderwijs waarin studenten veel persoonlijke aandacht krijgen.
Het Middelbaar Laboratoriumonderwijs blijft gevestigd in de Hogeschool Leiden en de bouwopleidingen in de locatie aan de Gitstraat.

Andere vragen

Méér dan mbo
Vanaf 1 september gaan ID College en ROC Leiden samen verder als mboRijnland.
Meer informatie